Strategisk rådgivning fra Pilea: En gamechanger for Søhøjlandets Murer

I forhandlingerne om murerentreprisen på Laborantskolen, en del af Erhvervsakademi Aarhus, spillede vi hos Pilea Finance and Business A/S en afgørende rolle ved aktivt at assistere Søhøjlandets Murer med rådgivning.

Pilea's Afgørende Rolle i Forhandlinger for Søhøjlandets Murer

Det hele startede med et møde omkring Family Office, rådgivning og hvordan Pilea kunne hjælpe med at optimere formuen for Daniel Lykke, indehaver af Søhøjlandets Murer. Her blev der drøftet, hvor der skulle investeres, optimeres og meget mere, men mødet tog en pludselig drejning, da det gik op for Daniel, at Pilea Finance & Business også kunne assistere på ejendomsprojekter og i hans firma.

På det tidspunkt havde Daniel en større kunde, som ikke havde betalt det de skyldte ham. Her trådte Pilea til i slutspurten. Under mødet kaldte Daniel Høj, som Daniel Lykke havde mødet med, sin udviklingsansvarlige Søren Trærup ind til mødet, hvor vi hurtigt fik ridset banen op for at se på, hvilke muligheder der var tilbage. Dette var kort før kunden gik konkurs.

Pilea hjalp Daniel med at forstå kontrakten, han havde underskrevet, og vi kunne desværre konkludere, at der ikke var meget tilbage at redde. Da firmaet gik konkurs, var der desværre ikke mere at gøre.

Med den viden Daniel har i dag, er det blevet endnu mere vigtigt for ham at gennemlæse kontrakter. Men da hans hjerte brænder for at bygge og være på pladsen sammen med sine ansatte, er det ikke hans spidskompetence at gennemgå kontrakter. Derfor har han nu Pilea med på sidelinjen til at gennemlæse og forhandle sine kontrakter på plads.

Vi har blandt andet hjulpet Daniel med murerentreprisen på Laboranthøjskolen, hvor vi spillede en afgørende rolle ved aktivt at assistere med kompetent rådgivning.

Pilea gennemgik tilbudsmaterialet, identificerede centrale detaljer, som krævede særlig opmærksomhed, og leverede ekspertsparring og rådgivning til Daniel Lykke og Søhøjlandets Murer gennem hele forhandlingsprocessen for at sikre et vellykket udfald.

 

Knivskarp kommunikationsfokus   

 

Gennem processen har vores samarbejde været stærk, hvor den tydelige kommunikation har været i højsædet. På den måde har der været klarhed hele vejen igennem. 

"Vores primære fokus har været at skabe en tydelig kommunikation mellem de involverede parter for at sikre fuld forståelse. Vores tidligere samarbejde med Søhøjlandet Murer har været afgørende, da det gjorde os i stand til hurtigt at etablere et solidt samarbejde og styrke deres position under forhandlingerne”,

fortæller Søren Trærup, Udviklingsdirektør hos Pilea.

”Det var en stor hjælp at Pilea var med på sidelinjen. I projektet var der en del elementer, som var nye for os, bl.a. krav til DGNB. Der var desuden rigtig mange bilag, som skulle nærlæses. Jeg foretrækker at bruge min tid på pladsen og sikre kvaliteten af arbejdet end at bruge alt for mange timer på kontoret. Pilea hjalp os med at få prissat nogle ting, som vi ellers ville have overset.”

Uddyber, Daniel Lykke, indehaver af Søhøjlandets Murer.

Afgørende bidrag til forhandlingsprocessen  

 

Flemming Schmidt, Bygherrerådgiveren og Partner hos 2S Consult, har ligeledes været glad for at Pilea har været med på sidelinjen.  

I byggebranchen er det ofte en kompleks opgave at sikre præcis kommunikation mellem alle involverede parter. Som Flemming Schmidt pointerer, kan der opstå barrierer i formidlingen af budskaber, især når der er tale om tekniske kontrakter og jura. Denne udfordring understreger vigtigheden af at have en partner som Pilea med om bord, der kan navigere i de komplekse aspekter af forhandlingsprocessen.

”Det er nogle gange svært at få formidlet sit budskab og sikre at det er modtaget og forstået. Rådgivere taler måske nogle gange et andet sprog end håndværkeren – specielt når der er tale om kontrakter og jura. Derfor var det en stor gevinst at Pilea kom med og bistod Søhøjlandets Murer i slutfasen. De hjalp med at skabe overblik og sikre at begge parter blev enige, idet de hurtigt identificerede udfordringerne i forhandlingerne og fandt en vej, som begge parter kunne acceptere,” 

fortæller Flemming Schmidt.

Samarbejde med strategisk rådgivning i centrum   

 

Vi har haft et langvarigt samarbejde med Søhøjlandets Murer, hvor de har søgt rådgivning fra os ved ledelsesmæssige spørgsmål og mere.

Vi har hjulpet dem med at forstå og håndtere byggekontrakter og løst udfordringer med entreprenører. Vi har gået deres kommunikation, herunder e-mails, referater og kontrakter, grundigt igennem og givet dem juridisk vejledning samt strategisk rådgivning. Vores deltagelse i møder med entreprenøren har været med til at styrke deres position i sagerne. Derudover har vi rådgivet dem i ledelsesmæssige beslutninger og hjulpet med at klargøre deres mål og handlinger.

”Vi havde en stor kunde der gik konkurs, som desværre skyldte os en del penge. Pilea kom med på sidelinjen i slutforløbet. Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, havde jeg koblet dem på langt tidligere – og ville således ikke have tabt helt så mange penge på konkursen, som jeg endte med. Jeg vil klart anbefale andre i samme situation at kontakte Pilea – uanset om det gælder indgåelse af kontrakter eller hjælp til forhandling og afklaring af projektrelaterede emner,”

fortæller, Daniel Lykke, indehaver af Søhøjlandets Murer.

Ønsker du rådgivning der gavner dig og din forretning? Så klik ind og læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig på rette vej. Vores uvildige rådgivning er din garanti for de bedst mulige løsninger.

Læs flere cases her

Vil du vide mere?


Tag kontakt i dag, så hjælper vi dig.
Daniel Høj

Daniel Høj

CEO