Pilea Finance & Business køber Henton Ejendomme A/S

En af Silkeborgs velkendte virksomheder Henton Ejendomme A/S er kommet på nye hænder. Kent Madsen har solgt en del af sin Henton-koncern til Pilea Finance & Business, der har en anden Silkeborg-erhvervsmand Daniel Høj som hovedaktionær.

Pilea Finance & Business køber Henton Ejendomme A/S

En af Silkeborgs velkendte virksomheder Henton Ejendomme A/S er kommet på nye hænder. Kent Madsen har solgt en del af sin Henton-koncern til Pilea Finance & Business, der har en anden Silkeborg-erhvervsmand Daniel Høj som hovedaktionær.

Handlen er trådt i kraft.

Det er en overvejelse, vi har haft i lang tid. Vi vil bringe Henton Ejendomme ind i en større sammenhæng, fordi vi er blevet for små. Så Daniel og jeg har siden sommer drøftet den mulighed, at jeg solgte virksomheden til ham, lyder det fra Kent Madsen, der stiftede Henton Group tilbage i 1986, og som i 1989 også begyndte med ejendomsadministration.

Tilfreds med handlen

Jeg er rigtig godt tilfreds med handlen. Der er fundet et godt hjem til de aktiviteter, vi har, siger Kent Madsen.

Henton-stifteren vil fortsat være involveret i ejendomsadministrationen. For selvom parterne ikke oplyser en salgspris, er handlen skruet sådan sammen, at Kent Madsen også på sigt har økonomiske interesse i selskabet.

"Jeg vil fortsat gerne hjælpe i selskabet, men jeg ved ikke, hvad min rolle skal hedde. Samtidig kan vi også afsløre, at jeg også har en interesse i, at det går rigtig godt for selskabet. Så jeg er afhængig af, at de er lige så dygtige, som de siger," lyder det med et smil fra Kent Madsen, inden hans slår fast:

"Selve transaktionen er ikke nogen kæmpe handel. Økonomisk handler det for mig først og fremmest om, hvordan det går i selskabet," siger Kent Madsen.

Købet betyder samtidig, at selskabet ikke længere har navnet Henton.

Daniel Høj oplyser, at det nye navn bliver Pilea Estate.

 

Henton bliver til Pilea Estate

"Det bliver herfra, at vi vil drive de aktiviteter, vi har omkring ejendomme. Dem får vi flere og flere af, og de skal nu drives videre under navnet Pilea Estate. Planen er, at vi fortsat vil være på Papirfabrikken, hvor Henton Ejendomme er i dag, og vi ser gode synergier med købet. Det er en styrkelse af fundamentet i vores forretning," konstaterer Daniel Høj, der har ni medarbejdere i Pilea Finance & Business.

Virksomheden blev stiftet 1. april 2020.

"Vi er meget glade for, at vi kan komme til Silkeborg og få styrket vores forretningsben indenfor ejendomsadministration," siger Daniel Høj, der har Morten Fagerlund som ejendomsdirektør.

For Kent Madsen, der fortsat varetager jobbet som direktør for Silkeborg IF Invest, er det en del af en epoke, der er slut.

"Man skal huske, at frem til 2017 sad Henton Ejendomme og Silkeborg IF’s administration i de samme lokaler på Papirfabrikken. Efter Jysk Park blev bygget har det været sværere for mig at have fingeren på pulsen i begge aktiviteter. Det havde jeg egentlig troet, at jeg godt kunne, når der kun er otte minutters kørsel imellem de to steder, men det kan ikke lade sig gøre. Der skal nogle kræfter til at udvikle ejendomsforretningen, og jeg har ikke kræfter til at være på dagligt."

 

"Samtidig har jeg hænderne fulde i Silkeborg IF, som ikke er blevet en mindre forretning. Der er også kommet et hotel og andet til," lyder det fra Kent Madsen, der både er administrerende direktør for Silkeborg IF Invest og direktør for hotellet på Papirfabrikken.

Daniel Høj oplyser, at de fire medarbejdere i Henton Ejendomme følger med over i den nye konstellation. Henton Ejendomme har Lars Møller som direktør, og selskabet havde i det seneste regnskabsår en egenkapital på 33,4 millioner kroner.

"Vi bliver i de lokaler, som Henton sidder i i dag. Der er ingen tvivl om, at det er en oplagt mulighed på sigt at samle vores aktiviteter i Pilea på Papirfabrikken, men det er ikke noget, der er skrevet ned på papir," lyder det fra Daniel Høj, mens Kent Madsen slår fast:

"Vi skal have fundet plads til Pilea på Papirfabrikken," siger Kent Madsen, der som hovedaktionær i Silkeborg IF er medejer af Papirfabrikken.

 

Kilde: Midtjyllands Avis

 

Henton-selskaberne

Henton Ejendomme er et datterselskab af Henton Group A/S.

Henton Ejendomme var indtil 1. januar ejet af Kent Madsen med Lars Møller som direktør.

Fra 1. januar er selskabet ejet af Pilea Finance & Business A/S med Daniel Høj i spidsen.

Henton Ejendomme er et ejendomsudviklingsselskab, der i dag står for ejendomsadministration – blandt andet af Papirfabrikken og 100 rækkehuse på Lysbroengen.

Hovedselskabet Henton Group er et investeringsselskab, der udøver aktivitet gennem datterselskaber. Et andet datterselskab er Silkeborg Fodbold Holding. Her har Kent Madsen blandt andet sine aktier i Silkeborg IF, hvor han er hovedaktionær.

Læs flere nyheder her

Vil du vide mere?


Tag kontakt i dag, så hjælper vi dig.
Christian Thisgaard

Christian Thisgaard

Direktør og uvildig investeringsrådgiver