Bæredygtige investeringer

– Impact-investeringer. Etiske investeringer. Ansvarlige investeringer. ESG. Verdensmål. SRI.

Det vrimler med koncepter og betegnelser inden for investeringsområdet, og det kan være svært at overskue både betydning og perspektiver. Bæredygtighed som globalt begreb blev første gang beskrevet i FN-rapporten ”Our Common Future” i 1987, hvor bæredygtighed blev defineret som noget, der omfatter sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter. 

Impact-investeringer

Målet for FN var at vise vejen til en udvikling “(…) som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare”.

Der er i de senere år kommet mange nye investeringsforeninger til i ind- og udland med ”bæredygtig” som en del af navnet. Men hvor bæredygtige er de reelt, og hvor stor en forskel gør de investeringer vi foretager os?

Det kan man faktisk definere og efterfølgende dokumentere, hvis man vælger de rigtige investeringsforeninger. Det kaldes ”Impact investeringer” og er målrettet investering med fokus på virksomheder og projekter, der er designet til at have bevidste, positive og målbare påvirkninger på samfundet og samtidig levere afkast på det finansielle marked.

Investeringsrådgivning

Kernen i vores tilbud er uvildig investeringsrådgivning. Vi er certificeret af Finanstilsynet og specialister i bæredygtige investeringer eller impact-investeringer, som det også kaldes. Vores fornemste ambition er at hjælpe dig med at finde vej i junglen af investeringsmuligheder og gennemskue, hvilke investeringer, der gør en reel forskel – for verden og for din opsparing.

Vores samarbejde begynder med et møde, hvor vi taler om dine ønsker og behov. På baggrund af mødet, som er gratis og uforpligtende, udarbejder vi en investeringsplan og et konkret investeringsforslag til dig. Herefter holder vi øje med dine investeringer og kommer løbende med forslag, input, informationer og ideer, der er relevante for din investeringsplan. Dermed sikrer vi, at der til stadighed er fokus på at holde den rette balance mellem afkast, risiko og den aftalte investeringsstrategi.

En reel forskel

Bæredygtige investeringer handler om at gøre en reel forskel. Vide at dine investeringer er med til at påvirke fremtiden i en positiv retning.

I hverdagen foretager vi alle nogle valg, hvor vi har bæredygtighed med som en del af beslutningen, primært i forhold til klima og miljø. F.eks. hvor meget vand vi bruger, hvor ofte vi flyver, om vi tager offentlig transport på arbejde eller hvor meget kød vi spiser. Det er alle sammen relevante overvejelser og helt sikkert noget man bør gøre alle de steder man kan.

En undersøgelse af en helt almindelig person har vist, at man over et arbejdsliv kan spare:

1 ton co2

Ved at tage et to minutter kortere bad hver dag

19 tons co2

Ved at tage én flyrejse mindre
hvert år

27 tons co2

Ved at tage toget i stedet for bilen

39 tons co2

Hvis man nøjes med at spise kød én gang om ugen

Investeringer med impact

Det er alt sammen gode bidrag, men faktisk kan man ved flytte dine investeringer over i fossilfri fonde, i gennemsnit spare tons 2223 co2 over et arbejdsliv. Altså 27 gange så stor en effekt som de ovenstående tiltag til sammen.

Klima og miljø er ofte det første man tænker på, når man tænker bæredygtige investeringer. Men det er mindst lige så vigtigt at kigge på de sociale forhold, hos de selskaber vi investerer i. Du kan for eksempel være med til at gøre en kæmpe forskel ved at investere i virksomheder, der udbyder mikrolån i udviklingslande, digitale platforme, der gør læring og uddannelse tilgængelig for langt flere mennesker eller tekniske løsninger, der gør vores elbiler endnu mere sikre, at køre rundt i med færre trafik skader til følge.

Mulighederne er mange for at gøre et positivt aftryk og det er aldrig for sent at komme i gang.

Vil du vide mere?


Tag kontakt i dag, så hjælper vi dig.
Christian Thisgaard

Christian Thisgaard

Uvildig rådgiver